Skip links

Print management

Wat is print management?

Print management is software waarmee printopdrachten eerst naar een centrale printersever gestuurd worden. Alle afdrukken staan daar in een virtuele wachtrij, in plaats van direct bij een multifunctional of printer. Een gebruiker kiest zelf wanneer en op welk afdruksysteem het document wordt geprint. Pas na vrijgave bij de multifunctional of printer worden printopdrachten afgedrukt. Dit verloopt via een persoonlijke aanmelding. Er zijn ontzettend veel manieren om je aan te melden zoals smartphone app, QR-code, pincode, toegangspas of met (NFC)tag.

Beveiligd printen

Goede beveiliging van vertrouwelijke persoons- en bedrijfsgegevens blijkt in de praktijk voor veel organisaties een pittige uitdaging. Met print management software minimaliseer je de kans dat documenten onbeheerd achterblijven in de printer of terechtkomen bij de verkeerde persoon. Pas na persoonlijke aanmelding van de gebruiker wordt de printopdracht uitgevoerd. Daarnaast wordt het risico tot datalekken verminderd doordat print-, kopieer- en scanopdrachten centraal worden geregistreerd en de gebruikerstoegang tot printers eveneens centraal is georganiseerd.

Eenvoudig beheer printerpark

Met print management software is het mogelijk om inzicht te krijgen in gebruik. In overzichtelijke rapportages worden besparingen zichtbaar voor niet opgehaalde printopdrachten, dubbelzijdige en zwartwit afdrukken. Het is mogelijk om aantallen per gebruiker, gebruikersgroep, afdeling en systeem te definiëren. Hierdoor krijg je de werkelijke printkosten helder en kun je het printgebruik optimaliseren. Denk aan het afdwingen van dubbelzijdig printen in grijstonen, het automatisch signaleren en wissen van dubbele printopdrachten, het routeren van grote opdrachten naar speciale productieprinters, het vragen om een bevestiging als de gebruiker enkelzijdig wil afdrukken en het voorstellen van alternatieve printers.

Mobiel printen

In de zakelijke wereld wordt steeds meer gewerkt met mobiele devices, zoals tablet of mobiele telefoon. Het is daarom ook wenselijk om documenten vanaf iedere decvice af te kunnen drukken. Natuurlijk moet dit zo eenvoudig en veilig mogelijk. Dat is goed in te richten met print management software. Het afdrukken van printopdrachten vanaf mobiele devices werkt precies hetzelfde als normale printopdrachten. De gebruiker meldt zich aan bij iedere aangesloten kantoorprinter en geeft de gewenste printopdracht vrij. Met mobiel printen van Toshiba kan er altijd, overal, door iedereen en op ieder apparaat veilig mobiel geprint worden. 

Cloud print management

De cloud is bijna niet meer weg te denken in organisaties. De wens om volledig in de cloud te werken wordt steeds groter. Daar hoort natuurlijk een passende oplossing voor printopdrachten bij. Het ultieme doel van cloud print management is printopdrachten via een cloudprovider te laten verlopen, zonder een printserver op locatie. Bij voorkeur wordt deze dienstverlening afgenomen via een SaaS-model. Toshiba biedt de mogelijkheid om dit te realiseren.

Voordelen van onze print management

Als merkonafhankelijk adviseur zoeken wij welk merk en type precies aansluit op je wensen en eisen en dat tegen de beste voorwaarden!

Onze tevreden klanten!

 • Mischa Knops (KDS) is een top gozer. Al jaren betrekken wij als middelgroot bouwbedrijf onze Toshiba multifunctionals bij KDS. Dit zijn zowel langlopende contracten als kortlopend (bouwplaatsen). Mischa regelt het allemaal van begin tot eind naar volle tevredenheid.

  Bernard Hoksbergen Avatar Bernard Hoksbergen
  11 oktober 2022
 • Snelle en vriendelijke service

  Marjolein Verhulst Avatar Marjolein Verhulst
  4 december 2021
 • De jarenlange samenwerking met Mischa Knops bevalt ons zeer goed. Niet alleen vanwege zijn professionele vakkennis, en zijn eerlijke adviezen maar ook vanwege zijn persoonlijke benadering, de snelle beantwoording van vragen en het meedenken bij besluiten. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Ook heeft hij een actief team achter zich waardoor er bij problemen snel hulp wordt geboden! Wij zijn zeer tevreden! Ria Balm, Pedagogen Collectief, regio Kennemerland

  Ria Balm Avatar Ria Balm
  2 november 2021

Kom in contact.

Ik help u graag bij uw print vraagstuk, altijd vrijblijvend een gesprek en/ of offerte. Benieuwd wat ik voor u kan betekeken?

Multifunctional printer leasen of kopen tegen zeer voordelige tarieven

Uitgebreide en snelle landelijke dienstverlening

Volledig CO2-neutraal printen (gecertificeerd)

Sterk in dienstverlening, advies en inlevingsvermogen

Of bel ons op 0546 241 071

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.