Skip links

Duurzaam printen

KDS draagt bij aan een duurzame toekomst. Je print gegarandeerd 100% CO2 neutraal met onze printers.

Duurzaam printen

Vanuit onze duurzaamheidvisie is het minimaliseren van de ecologische impact een belangrijk speerpunt. Om dit te waardborgen voldoen wij aan diverse richtlijnen en regelgevingen, zoals ISO14001, Reach en RoHS. Op deze manier ben je er zeker van dat er geen schadelijke onderdelen verwerkt zijn in de Toshiba producten. Daarnaast wordt bij het ontwerp en de verwerking van onze producten zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame, gerecyclede of recyclebare grondstoffen en onderdelen. Alle onderdelen worden voorzien van een codenummer ten behoeve van recycling. Uit onderzoek blijkt zelfs dat circa 97% voor recycling gebruikt kan worden. 

Energiezuinig

Door nieuwe technologieën en R&D worden de Toshiba bedrijfsprinters steeds energiezuiniger. De fuser (de verwarmde rollen in een printer) maakt gebruik van IH-Fusing technologie. Deze methode verbruikt weinig energie, zorgt voor snelle opwarmtijden en is 30% efficiënter dan halogeen technologie. Daarnaast schakelen de bedrijfsprinters zichzelf volledig automatisch uit wanneer ze niet worden gebruikt gedurende een vooraf ingestelde periode. Dit resulteert in gemiddeld 60% besparing op stroomverbruik.

CO2 neutraal

Het produceren van afdrukken is onvermijdelijk gekoppeld aan CO2-uistoot. Hoewel de uitstoot door productie- en procesverbetering sterk is verminderd en steeds verder wordt geminimaliseerd, draagt het printen en kopiëren nog altijd bij aan CO2-uitstoot. Om die reden compenseert Toshiba de volledige CO2-uistoot van alle, vanaf 1 juli 2010, geplaatste Toshiba printers. Iedere afdruk die je maak op een Toshiba kantoorprinter is geheel CO2-neutraal. Het gaat zelfs zo ver dat dat CO2-uitstoot van het papier dat je gebruikt ook volledig gecompenseerd wordt! Tot nu toe heeft het CO2 neutraal programma van Toshiba in Nederland al meer dan 39.789 ton aan CO2 bespaard. In Europa is al 635.232 ton CO2 gecompenseerd. Dat zijn zo'n 82.000 rondjes om de aarde!

Eco Hybride

Met de revolutionaire en unieke Eco Hybride multifunctionele printer bespaar je papier en bespaar je het milieu. Naast reguliere zwart-wit afdrukken print je op dit systeem met speciaal uitwisbare blauwe toner. Deze afdruk wist eenvoudig van het papier, waardoor het papier tot gemiddeld vijf keer opnieuw gebruikt kan worden. Met de Eco Hybride bespaar je niet alleen 80% op het papierverbruik. Bij vijf keer hergebruik reduceer je de CO2-uitstoot van het gebruikte papier met maar liefst 57%.

Onze tevreden klanten!

 • Snelle en vriendelijke service

  Marjolein Verhulst Avatar Marjolein Verhulst
  4 december 2021
 • De jarenlange samenwerking met Mischa Knops bevalt ons zeer goed. Niet alleen vanwege zijn professionele vakkennis, en zijn eerlijke adviezen maar ook vanwege zijn persoonlijke benadering, de snelle beantwoording van vragen en het meedenken bij besluiten. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Ook heeft hij een actief team achter zich waardoor er bij problemen snel hulp wordt geboden! Wij zijn zeer tevreden! Ria Balm, Pedagogen Collectief, regio Kennemerland

  Ria Balm Avatar Ria Balm
  2 november 2021
 • Wij zijn al jaren klant bij KDS. De persoonlijke aandacht van Mischa, de klantgerichte aanpak voor onze printbehoefte en de kwaliteit en bedrijfszekerheid van de Toshiba machines heeft ons doen besluiten weer 2 nieuwe machines te plaatsen. We hopen op nog een jarenlange samenwerking.

  Jan-Willem van Dorp Avatar Jan-Willem van Dorp
  28 oktober 2021

Kom in contact.

Ik help u graag bij uw print vraagstuk, altijd vrijblijvend een gesprek en/ of offerte. Benieuwd wat ik voor u kan betekeken?

Multifunctional printer leasen of kopen tegen zeer voordelige tarieven

Uitgebreide en snelle landelijke dienstverlening

Volledig CO2-neutraal printen (gecertificeerd)

Sterk in dienstverlening, advies en inlevingsvermogen

Of bel ons op 0546 241 071

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.